2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİ ALIM SONUÇLARI

Zazaca Doktora ve Tezli Yüksek Lisans (Alan İçi ve Alan Dışı) Sonuçları için  TIKLAYINIZ.

Kürtçe Doktora ve Tezli Yüksek Lisans (Alan İçi ve Alan Dışı) Sonuçları için  TIKLAYINIZ.

Sonuçlara İtiraz

31 Temmuz - 01 Ağustos 2023

Yedek Kontenjan İlanı Tarihi

06 Eylül 2023 Saat 17:00'dan sonra

Kesin Yerleştirme Sonuçları

02 Ağustos 2023

Yedekler İçin Kesin Kayıt Tarih Aralığı

07-08 Eylül 2023

Asıl Adayların Kesin Kayıt Tarih Aralığı

04-06 Eylül 2023

NOT:

1. Yüksek Lisans için başarı puanı 55'in altında olan adaylar ve doktora için başarı puanı 65'in altında olan adaylar başarısız sayılır.
  2. Hatalı  başvuru nedeniyle başvurusu “Reddedilenlerin” isimlerine  sonuç listesinde yer verilmemiştir.

BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER:

1. Lisans Diploması (Doktora programı için ayrıca Yüksek Lisans Diploması).
  2. Lisans Not Transkript Belgesi (Doktora programı başvurusu için ayrıca Yüksek Lisans Transkript Belgesi).
  3. Lisans veya yüksek lisans öğrenimini yurt dışında tamamlamış adaylar için Yükseköğretim Kurumunca verilen denklik belgesi, diploma ve transkriptlerinin Türkçeye çevrilmiş noter onaylı bir örneği.
  4. ALES Sonuç Belgesi (Başvuru tarihinde ALES geçerlilik süresi olan 5 yılın dolmamış olması gerekir).
  5. Yüksek Lisans için varsa YDS veya eşdeğer sınav belgesi.
  6. Doktora başvurusu için YDS, YÖKDİL veya YÖK tarafından kabul edilen muadili bir sınavdan en az 55 puan aldığını gösteren geçerlilik süresi dolmamış Yabancı Dil Sınav Sonuç Belgesi ( 5 yılın dolmamış olması gerekir).
  7. Adaylar ön kayıt ekranında vesikalık fotoğraflarını dijital ortamda yüklemelidirler.
  8. Askerlik Durum Belgesi (Erkek adayların kesin kayıt tarihi itibari ile askerlik probleminin bulunmaması gerekir).

NOT:

1. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, kesin kayıt esnasında nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh belgesi ve başvuruda istenen belgelerin fotokopileri ile birlikte asıllarını ibraz etmek zorundadırlar.
  2. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt sırasında online başvuru belgesinin imzalı çıktısını ibraz etmek zorundadırlar.
  3. Kazanan adayların kesin sonuç listesi 02 Ağustos 2023 tarihinde ilan edilecektir.

NOT:  Enstitümüze  kayıt hakkı kazanan öğrenciler, belirtilen tarihler arasında  şahsen veya/ noter onaylı vekaletle vekil aracılığı ile kayıtlarını yapabilirler. Belirtilen tarihlerde kayıtlarını yapmayanlar enstitümüze kayıt hakkını kaybederler. Kayıt için gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılan veya bu şartları sonradan kaybeden öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir.